Qua sportvoeding is de lijst met merken bijna oneindig. Een van de namen op deze lijst is het uit Italië afkomstige ‘Enervit’. Na een lange afwezigheid zijn ze sinds kort weer beschikbaar voor de Benelux.

In de buurt van het Comomeer worden de producten van Enervit, (sinds 1954) ontwikkeld. Dit gebeurd in samenwerking met een aantal top-atleten, waaronder Alex Zanardi en Davide Cassani. Alex Zanardi is een Italiaanse handbiker met een bijzonder verhaal dat al eens eerder werd beschreven op dit blog. Daarnaast is het merk ook nauw betrokken bij de voeding rondom de Italiaanse wielerselectie. De productie van Enervit voeding vindt plaats in Erba en het hoofdkantoor bevindt zich in Milaan.

Enervit heeft drie categorieën sportvoeding: voor, tijdens en na het sporten. Voor het sporten hebben ze een tweetal producten, namelijk een carbo-loader die je in poedervorm met water vermengd. Daarnaast hebben ze een zogeheten ‘Carbo-Jelly’. Dit lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op Jelly-pudding echter is deze iets steviger. De carbo-jelly voorziet je van de nodige koolhydraten voorafgaand aan je tocht.

Bij de producten voor onderweg kan je denken aan Isotone sportdrank, repen en gelletjes. De grotere gel (met draaidop) die je op onderstaande foto ziet is voor de lange duur en de kleine gel geeft voldoende energie voor ongeveer een half uur. De repen zijn er in verschillende formaten. Mooi idee van Enervit is een reep die uit twee delen bestaat. Zo kan je ook bij kleine trek een reepje pakken en hoef je niet direct een hele reep weg te werken, of een halve geopende verpakking weer weg te steken.
De laatste categorie is na afloop van je training of tocht. Hiervoor hebben ze een vitaminerijke poeder die je voorraad weer aanvult, maar ook de proteïnebar is hiervoor geschikt.

Leuke bijkomstigheid van Enervit is dat ze op de website voedingsstrategieën hebben staan. Aan de hand van deze strategieën kan je jouw voedingspatroon voor onderweg bepalen. Komend weekend zijn ze sponsor van de Holland Classic in Papendal; waar je dan met behulp van de ‘GranFondo – voedingsstrategie (zie foto onderaan)’ de 180 km route succesvol kan volbrengen. En anders kan je ze tegenkomen wanneer je de Maratona Dles Dolomites gaat fietsen, ze zijn daar namelijk hoofdsponsor.

Meer info op de website van Enervit.

Gerelateerd