Soms kom je zo’n fiets tegen waar je net even langer naar blijft kijken dan gewoonlijk. Deze tijdritfiets van English Cycles valt wat ons betreft duidelijk in die categorie.

De naam is ietwat misleidend, maar tegelijkertijd ook weer niet. Rob English is een werktuigbouwkundige uit Engeland, maar maakt sinds 2009 fietsen in Eugene, Oregon. In de VS dus. Dat doet hij niet onverdienstelijk, hij won in 2013 de Best In Show prijs tijdens NAHBS (North American Handmade Bicycle Show), met een tijdritfiets ook toevallig. We hebben ook al een keer zijn Righty Project laten zien op Racefietsblog.nl.

Deze zwarte tijdritfiets is gemaakt voor Tony. Geen idee wie het is, maar het moet een gelukkig man zijn. Je ziet al meteen dat het geen standaard fiets is, nog los van het feit dat hij helemaal custom is. De stuurpen van het Vision TFA stuur loopt mooi – geïntegreerd – over in de bovenbuis. De fitting heeft een diepe zit opgeleverd voor Tony zoals je ziet. Het geeft de fiets in ieder geval een mooie lijn. Daardoor heeft de fiets ook een extreem korte balhoofdbuis. De stalen voorvork is ook zelf gemaakt en heeft een aerodynamische vorm. De zitbuis is ovaal en zoals je kan zien is er minimale ruimte tussen de buitenband en de buis. Dat niet geheel toevallig want de fiets is speciaal hiervoor uitgerust met handgemaakte baan dropouts waardoor je met verschillende banddiktes kan rijden en de band toch zo dicht mogelijk tegen de zitbuis kan afstellen. Het geheel is afgemonteerd met 1×11 SRAM Red eTap shifters en derailleur en TriRig remmen. Een exacte prijs hebben we niet, maar als we de prijslijst van English volgen komen we op minimaal zo’n € 4.750,- voor het frame alleen. Dan komt het stuur, de wielen en verdere afmontage er nog bij. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

English Cycles

Gerelateerd