Hoe je een voorvork toch weer cool kan maken. Laat dat maar aan Enve over. Met de GRD hebben ze een specifieke Gravel Road Fork op de markt gebracht voor gravel, adventure en wat ze noemen all-road. Eigenlijk behalve het gladde asfalt dus.

Alles is natuurlijk volledig van carbon. Het spatbord zelf weegt 150 gram. De vork meet 382mm van as tot kroon en biedt ruimte aan banden tot 38mm zonder spatbord en tot 35 mm met spatbord. Die laatste zin verraadt het al een beetje, het spatbord is niet permanent. Het idee is ook dat het spatbord erop en eraf gehaald kan worden zonder gereedschap. Volgens Enve zelf is het niet een idee dat onlangs is ontstaan door groeiende markt in gravel en adventure markt, maar iets waar ze al langer mee bezig waren. Het moest een spatbord worden dat je er niet van zou weerhouden om te gaan fietsen bij vies weer omdat het te moeilijk te installeren is. En het verwijderen moest ook net zo eenvoudig zijn.

Als we de foto’s goed bestuderen zien we geen kleine losse onderdelen of wat dan ook, het geheel bestaat slechts uit de vork, spatbord en beugel. Het spatbord klem je in de uitsparingen in de vork. De beugel klemt om het spatbord en om de onderkant van de vorkpoten. Als het allemaal net zo makkelijk werkt als dat het eruit ziet lijkt Enve geslaagd te zijn met hun idee.

Mocht je dus op het punt staan om een fiets in elkaar te laten zetten om van de gebaande paden af te wijken dan mag deze eigenlijk niet ontbreken. Er is alleen nog geen bijpassend spatbord voor je achterwiel. De vork zal te koop zijn voor zo’n EUR 680 (USD 750). Aanvullende info vind je op de Enve website.

Het bericht komt bijna tegelijk met een terugroepactie van het merk. De Road 2.0 vorken voor schijfremmen blijken namelijk te kunnen scheuren boven het bevestigingspunt van de schijfremmen. Gevaarlijk dus! Heb je zo’n vork dan is het verstandig hier snel wat aan te doen. Je kan je geld terug krijgen of een vervangende vork. Meer info hier maar neem vooral ook even contact op met de winkel waar je hem gekocht hebt.

 

ENVE_GRD_Fork_HiRez_2ENVE_GRD_Fork_HiRez_3ENVE_GRD_Fork_HiRez_6ENVE_GRD_Fork_HiRez_11

Gerelateerd

Tags: