Het eerste product van Ere Research waren de fietsbanden. Maar als je de achtergrond van de oprichter Piet van der Velde kent, kan je al weten wat het volgende product gaat worden: een zadel. En niet zomaar een!

De comfortschakelaar
We spraken Piet van der Velde kort op Eurobike en de meest opvallende feature van het zadel is de kleine schakelaar onder de punt waarmee je de flex van het zadel kan aanpassen. Meer of minder comfort met een klik. De kleine schakelaar heeft drie standen. Je kan je voorstellen dat wanneer je na een glad stuk asfalt opeens een ongemakkelijke klinkerweg op fietst, je de schakelaar naar de meest comfortabele stand zet. Het zadel is ontwikkeld samen met Dr. Roger Minkow die meer dan 30 jaar ervaring heeft met ergonomische oplossingen.

We hebben het prototype even mogen vasthouden en je merkt duidelijk het verschil in flex van het zadel tussen de standen. Binnenkort gaan we er ook mee fietsen en dan weten we of het in de praktijk net zo werkt.

Verschillende modellen
In totaal zijn er 36 verschillende zadels. Dat lijkt heel veel, maar op zich valt het kiezen wel mee. Om het zadel voor nagenoeg iedere fietser geschikt te maken zal hij beschikbaar zijn in 2 modellen. De Genus (zie de foto’s) en er komt nog een Omnia. Deze laatste heeft een iets rondere bovenkant en de Genus is meer vlak. Als je gekozen hebt tussen de Genus en de Omnia kies je de breedte, 133 mm, 145 mm of 157 mm. Daarna kies je de lengte, 240 mm of 270 mm.

En tenslotte kies je het materiaal van de schaal en de rails. Deze zijn er in drie verschillende samenstellingen. Bij het topmodel zijn deze volledig van carbon en de verwachte adviesprijs zal zo’n € 330,- zijn. Dit model in de maat 145 mm x 240 mm Genus CC weegt volgens Ere Research 125 gram. Het goedkoopste model heeft een aluminium rails en gaat ongeveer € 140,- kosten. De exacte prijzen zijn nog niet bekend. De zadels zullen in de herfst/winter van 2018 beschikbaar zijn.

Meer info via Ere Research