Elk jaar in de eerste helft van februari is het altijd even opletten. Het kan zo maar zijn dat Colnago met iets nieuws en/of speciaals komt. Dit jaar was het weer raak: een 24-karaats gouden Arabesque!

9 februari is de verjaardag van Ernesto Colnago, de naamdrager en oprichter van het beroemde merk. Dit jaar werd hij 87 alweer. Hij is dan misschien niet de jongste meer, maar wel nog altijd betrokken en waarom je verjaardag niet wat opleuken met een speciale fiets. Vorig jaar introduceerde het merk rond zijn verjaardag de C64, dit jaar een klassieker, de Arabesque. Klassiek, maar net als bijvoorbeeld de Master wel nog steeds in de collectie van Colnago.

Maar het mag duidelijk zijn dat het niet om zomaar een fiets gaat. De stalen stervormige buizen zijn bedekt met 24-karaats goud. Het is geïnspireerd door de gouden Colnago Mexico die Ernesto in 1979 destijds aan de Paus schonk.

Geheel in stijl afgemonteerd met de 50-jaar jubileum groep van Campagnolo, A. Dugast bandjes en een goudkleurige stuurpen met panto. Een pracht van een fiets, ook al is goud niet meteen je ding. Wij zetten 9 februari 2020 alvast in de agenda!