Een van de grootste fietsbeurzen van de wereld, Eurobike, komt er weer aan. Van 30 augustus 2017 tot en met 2 september 2017 wordt de show gehouden in Friedrichshafen (Duitsland). Het is weer voornamelijk een bedrijfsbeurs maar de laatste dag is er eentje die ook voor het grote publiek open is.

Wij zijn er dit jaar ook weer. Je ziet een beetje een verschuiving in fietsbeurzenland. Volgend jaar wordt Eurobike namelijk naar voren gehaald naar 8 juli. Het start dus op een zondag in plaats van op woensdag en het zal maar drie dagen gaan duren. Je merkt al een tijdje dat de merken ook anders met de beurzen omgaan want dit jaar zijn weer een aantal grote merken afwezig (waaronder Trek, Specialized, Giant en Cube). Dat is toch altijd een klein gemis op zo’n grote beurs. Dus hopelijk dat de veranderingen weer alle merken bij elkaar brengt. Dat is voor de bezoeker toch altijd het leukst.

Maar het blijft een beurs die je als fietsliefhebber een keer moet hebben meegemaakt. Vorig jaar waren er 1350 exposanten. Neem wel goeie schoenen mee als je van plan bent naar Friedrichshafen te komen, want je loopt je een ongeluk. Hier kan je meer informatie vinden.

Ze hebben nog wel een teaser van vorig jaar voor de festival(publieks)dag.