Als je een lange tocht aan het rijden bent weet je dat het gaat komen: het moment dat je de zoveelste zoete reep naar binnen moet werken. Bah. Powerbar heeft een alternatief.

Al eerder lieten ze zien dat ze met alternatieven bezig zijn, zoals met de tomaat-basilicum energiereep. Hierdoor heb je in plaats van al die zoete ‘rommel’ even wat hartigs dat je tijdens het fietsen kan eten en voor de broodnodige energie zorgt. Wat dacht je van een frisse Mojito met wat Salty Peanut? Dat zou in een bar niet verkeerd zijn en het kan nu dus ook op de fiets genuttigd worden. Het zijn beide gels, of eigenlijk Powergels. De Mojito is voor snelle inname, je hoeft er niet bij te drinken. De 67 milliliter verpakking is langwerpig, bevat 26 gram koolhydraten (waarvan 13 gram suiker) en 51mg cafeïne. De Salty Peanut gel van 41 gram heeft 26 gram koolhydraten in zich, waarvan 11 gram suiker.

Het lusje dat beide verpakkingen hebben is overigens niet bedoeld om de gels ergens aan op te hangen, maar om te voorkomen dat je het topje bij het openmaken er helemaal afscheurt. Je hebt daarom maar één stuk afval, in plaats van twee.

 

Gerelateerd