Het hele concept van Everesting geeft toch een beetje een bucketlist gevoel, bij mij althans. Het staat al een tijdje op mijn lijstje maar ik stel het steeds uit. Omdat het toch echt wel iets meer is dan 10 rondjes om de kerk.

Everesting is namelijk een rit maken waarbij je de hoogtemeters van de Mount Everest evenaart. Dat zijn bijna 8900 hoogtemeters. Hoe hoog de berg op dit moment precies is, wordt binnenkort nagemeten door de autoriteiten daar, want de hoogte van 8848 meter stamt al weer van een hele tijd geleden. Maar dat even terzijde.

De Belgische Kristof Allegaert die vooral bekend is als ultrafietser en dus regelmatig bizar lange wedstrijden fietst, had het Everesting blijkbaar ook op zijn agenda staan. Samen met Sylvie Uyttendaele koos hij een klimmetje (La Houppe) in de Ardennen uit voor de uitdaging. De klim van iets meer dan 2 km heeft een hoogteverschil van 84 meter. Voor de snelle rekenaars is dat dus 106 keer op en neer. Uiteindelijk is het ze gelukt met 108 keer op en neer. Zit hij direct veilig mocht de Mount Everest na de hermeting toch hoger blijken te zijn dan de eerdere metingen.

Staat Everesting al op jouw lijstje en welke beklimming ga je dan op en af?

Gerelateerd