Misschien dat je ze wel eens gespot hebt bij de profs, of dat je ze zelf gebruikt: neuspleisters. Ze staan er om bekend dat ze je neus net iets verder opentrekken, om zo tijdens het koersen maximaal de zuurstof in de lucht te kunnen benutten. De 100% Speedcraft Air fietsbril doet daar nog eens een schepje bovenop. In de neusbrug van deze bril zitten magneetjes verborgen. Bij deze bril worden van die neuspleister geleverd, maar als extraatje zit daar magnetisch materiaal in verwerkt. De combinatie van de bril met de pleister zorgt dat je neuskanalen nog verder worden opengezet.

Naast dit stukje techniek, is het een bril zoals we van 100% gewend zijn. Een lekker ruime doorlopende lens. Heel hip, maar ook handig omdat je geen brilframe hebt dat zit te storen in je zicht. De montuur is trouwens iets geüpdatet, maar de typische jaren ’80 look heeft ie nog steeds. Nieuw bij deze bril is ook dat de afstand tussen de lens en je gezicht wat ruimer is in vergelijking met z’n voorgangers. Zo is daar ook meer luchtstroom mogelijk, wat voorkomt dat de lens beslaat. Waar een beetje extra lucht al niet goed voor is.

Wereldkampioen Peter Sagan testte deze bril voor het eerste tijdens de Tour Down Under in Australië begin dit jaar. Hij pakte met deze bril zijn eerste overwinning van 2018 tijdens het criterium voorafgaand aan de Tour, en daarnaast ook nog eens een etappezege. Misschien was het toch net dat beetje extra lucht?!

De bril is vanaf eind maart beschikbaar en de advies prijs is € 335,- Meer informatie via 100%

Gerelateerd