Je kent SQlab misschien wel van haar ergonomische zadels, maar ze zijn nu ook in de zemen gestapt. En niet zomaar een zeem maar extreem dunne. Hun idee is dat je van die luiers in je broek af wil. Op Eurobike heb ik ze even kunnen zien en voelen.

Wat is dun?
Wat is dan dun vraag je je misschien af. Het dikste gedeelte van de zeem is 4 mm en dat maakt dat de hele zeem erg dun aanvoelt. Zo dun dat ik me afvraag of dit wel comfortabel is. Het antwoord van SQlab is dat ze hebben geprobeerd om een materiaal te kiezen dat toch genoeg demping geeft. Dit hebben ze gedaan met een zogenaamd Super High Density Foam. Ondanks dat het erg dun is voelt het toch dempend aan wanneer ik er met mijn vingers in knijp.

Er is maar een maat zeem maar deze is bij de zitbotten smal gemaakt zodat je geen rare vouwen krijgt op die plek maar wel breed genoeg om op te zitten. SQlab zegt dat hun SQ-Pad, want zo heet hij officieel, geschikt is voor een zitbotafstand tot 15,5 cm. Iedereen met een afstand minder dan die 15,5 cm tussen de zitbotten zit uitstekend op deze zeem.

Een complete broek met de nieuwe zeem van SQlab kost € 189,95. We hopen er snel eentje hier op de redactie te hebben voor een review.

Meer info via SQlab

Tags: