Tijdens het wereldkampioenschap, heeft Festka weer een nieuwe special edition gelanceerd. De keuze is voor het wereldkampioenschap gevallen, omdat hier landen uit de hele wereld samenkomen. En het verbindende dat het wielrennen met zich meebrengt, hebben ze willen laten zien in het design van de fiets.

Blauw, rood en wit
De blauwe, rode en witte kleuren zijn een combinatie van de Tsjechische en Oostenrijkse vlag. Festka komt natuurlijk uit Tsjechië, en in Oostenrijk was het WK. Die combi is snel gemaakt, maar een andere reden van de link met Oostenrijk is de samenwerking met BBUC, een fietskledingmerk uit het land met een casual en prestatiegerichte lijn. Deze Festka special edition kom dan ook tegelijkertijd met een kit gemaakt door BBUC. Om deze samenwerking ook zichtbaar te maken zitten er roze accenten in de fiets, verwijzend naar het logo van het merk. Het roze gedeelte is klein en verstoort het schema van rest van de fiets niet, want die is ondanks het gebruik van vijf kleuren strak. Voor de kit zijn dezelfde kleuren gekozen met matchend design.

Scalatore
We zagen de profs tijdens het WK al slalommend omhoog gaan op de slotklim. Het is dan ook in die lijn logisch om de special edition op basis van de Scalatore te maken. De Scalatore is namelijk het lichtgewicht model van Festka. Overal zijn grammen bespaard met dropouts van carbon en het beperken van het aantal lagen carbon om de ultieme klimfiets te maken. De fiets is afgemonteerd met Campagnolo Record met Bora 35 wielen met Tufo banden. Om het geheel op niveau te houden is voor de stuur- en stuurpencombinatie gekozen voor ENVE.

Met die onderdelen en het exclusieve frame, kan het niet anders dan dat deze fiets een behoorlijk prijskaartje heeft. Voor het frame leg je € 6490,- neer en voor de complete racefiets wordt het € 10.590,-. Als deze prijzen je te hoog zijn, kun je nog nadenken over de kledingset. Daar zijn de prijzen nog niet van bekend.

 

Meer info bij Festka en BUCC