Festka houdt van de Giro en jij ook je liefde voor fietsen deze ronde wilt laten zien kan dat waarschijnlijk niet beter dan door middel van de speciale Festka Scalatore.

De Scalatore is al redelijk bijzonder van zichzelf, maar zo in het roze nog wat extra. Geheel in het teken van de Giro d’Italia van dit jaar heeft Festka tijdelijk dit verfschema voor de fiets. Je kan er even over nadenken, maar je hebt slecht tot de laatste etappe op 27 mei. Je kan de fiets alleen tijdens deze 101ste editie bestellen dus.

De Scalatore is het lichtgewicht carbonmodel van de Tjechen waarbij je moet rekenen op zo’n 6 kg voor een complete fiets, afhankelijk van de setup. Serieus licht dus. De hele carbon lay-up hebben ze in eigen huis geperfectioneerd om een zo laag mogelijk gewicht te behalen zonder in te boeten op stijfheid. De fiets is geheel in het zacht roze van de Giro dat heel goed samengaat met de witte decals en de zwarte componenten. Je ziet het niet op deze foto’s maar de stuurpen heeft vier gekleurde streepjes die de klassementstruien vertegenwoordigen. Op de liggende achtervork prijkt het motto ‘Amore Infinito’. Op de binnenkant van de voorvork zijn nog een paar witte strepen aangebracht, maar dat is het wel. Vooral heel veel roze dus.

Snel beslissen is goed, maar dan ben je ook snel wat geld kwijt. Een frameset kost € 5.990,-. De fiets zoals je hem op de foto’s ziet kost € 13.920,-. Je moet dus wel heel veel van de Giro houden.

`
Via Festka

Gerelateerd