In tegenstelling tot voorgaande jaren is Bike MOTION dit jaar al in maart, van de 2e tot en met 4e om precies te zijn. Mooi vooraan in het seizoen zodat je alle nieuwtjes voor 2018 rustig kan bekijken en testen zodat je je keuze kan maken voor dit seizoen.

Niet alleen de datum van de Bike MOTION is veranderd, maar ook de opzet van de beurs heeft een opfrissing gehad. Een beurs waarbij er meer te beleven is. Naast de standaard beursindeling zul je als bezoeker van de Bike MOTION dit jaar verschillende ‘pleinen’ vinden met elk een eigen thema, iets waar ze op de voorgaande editie al voorzichtig mee begonnen waren.

Verschillende pleinen
Op het Urban plein wordt er aandacht besteed aan de fixies. Steeds vaker zie je ze in de stad rondrijden en nu krijgen ze ook een eigen plekje op de beurs. Het Ambachtsplein is de plek waar je de ware vakmannen aan het werk kan zien. Handgemaakte fietsen van staal of titanium kan je hier terug vinden. Niet alleen fietsen die klaar zijn, maar er zullen ook ter plekke fietsen worden gemaakt. Het Exclusief plein is voor de liefhebbers die geen genoegen nemen met een standaard racefiets. High-end, exclusief en unieke fietsen zullen op dit beursplein de aandacht krijgen. Naast de pleinen die gericht zijn op het materiaal, is er ook een gedeelte dat gericht is op de fietser zelf. De Personal Improvement Area biedt ruimte voor testen en adviezen. Een nul-meting of een FTP test kan hier worden afgenomen en advies over voeding of training(schema’s) zijn hier de belangrijkste onderwerpen van gesprek. Naast de werkplaats op het Ambachtsplein is er ook een werkplaats waar jouw fiets een check kan krijgen met advies wat je dit seizoen allemaal kunt aanpassen en verbeteren.

Lekker op de fiets naar de beurs!
Kom je met je racefiets naar de beurs, en meestal worden er door de verschillende fietsclubs wel een groepsrit gepland waar je aan mee kan fietsen, dan kan je je fiets in de bewaakte fietsenstalling stallen. Vanuit de fietsenstalling nemen mechaniekers je fiets mee naar de werkplaats voor een check-up. Zonder fiets is dit ook de plek waar je tips en informatie kan krijgen over het onderhoud van je materiaal. Als je fiets in topconditie is, en jij hebt de juiste adviezen voor je trainingsaanpak, kan je op het Toertochtenplein zoeken naar jouw uitdaging voor 2018. Een aanbod van toertochten in binnen- en buitenland zal hier worden getoond.

Veel nieuws dus, voor de komende Bike MOTION. Gelukkig blijven een aantal dingen ook zoals we deze gewend zijn. Het testparcours zal weer worden opgebouwd, zodat je kan checken of de fiets die je op het oog hebt daadwerkelijk aan je verwachtingen voldoet. Dit geldt voor de mountainbike of elektrische mountainbike. En dit jaar voor het eerst, is er de mogelijkheid om racefietsen op de weg uit te testen. Stands waar ‘gewoon’ alle fietsen worden getoond zullen aanwezig zijn. Merken als Cannondale, Specialized, Merida, Giant, Trek, Koga om er een paar te noemen zullen de fietsen en accessoires tonen en je, waar nodig, voorzien van uitleg. Dit is slechts een kleine greep uit een lange lijst van exposanten die binnenkort bekend wordt.

Wil je even rustig bijkomen, of gewoon lekker een biertje drinken, kan je terecht in het Kwaremont Kaffee, of het Cycling Café. In het Cycling Café zal er tijdens de beurs de mogelijkheid zijn om de Strade Bianche en Parijs – Nice (eerste etappe) live te volgen. Wij zijn in ieder geval van de partij!

Prijzen
– dagkaart – € 16,- aan de kassa (€ 12,50 via  online voorverkoop vooraf en € 15,- tijdens de beurs)
– vrijdagavond kaart – € 6,- aan de kassa (€ 5,- online)
– kinderen tot en met 15 jaar gratis (onder begeleiding)

Tijden Publieke Dagen
Vrijdag 2 maart 2018: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag 3 maart 2018: 10.00 – 17.00 uur
Zondag 4 maart 2018: 10.00 – 17.00 uur
(Vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur is de beurs alleen open voor pers en vakhandel)

Waar?
Jaarbeurs, Jaarbeursplein in Utrecht
Meer informatie via Bike MOTION Benelux

 

 

Gerelateerd