Als je met losse handen fietsen al een dingetje vind dan kan je de kunsten in deze video rustig uit je hoofd zetten, dat gaat hem niet worden. Maar ook als je wél denkt behendig te zijn met je fiets, zal het filmpje van deze vier Duitse dames je weer heel snel met beide voeten op de grond zetten.

Céline, Flavia, Jennifer, Melanie zijn wereldkampioen Kunstfietsen.En dat ze goed zijn is wel duidelijk. De fietsen zijn eigenlijk een soort baanfietsen, doortrappers, maar wel met een ander stuur zoals je ziet. In Nederland wordt de sport ook beoefend al is er maar één vereniging in het hele land waar je dit kan doen en dat is Kunstwielrijdersvereniging De Heidebloem in Heerlen. Dat er niet zo veel verenigingen zijn heeft misschien te maken met de moeilijkheidsgraad, want hiervoor moet je wel serieuze skills hebben.

De sport is ook het populairst in Duitsland, met meer dan 10.000 licentiehouders. Wat dat betreft is het dus niet verbazend dat de kampioen uit Duitsland komt. Dit weekend zullen de 2015 UCI World Indoor Cycling Championships plaatsvinden in Maleisië. Eens zien of de dames hun titel kunnen prolongeren.