Het is dan eindelijk weer zover! Aanstaande vrijdag start Bike MOTION, dé sportieve fietsbeurs in Utrecht. Nadat je allerlei nieuws voorbij hebt zien komen is het nu tijd om het zelf te bekijken in Utrecht.

Ride with the Pros
Bijna alle merken zijn er wel te vinden. Fietsen, onderdelen en accessoires. Naast veel te zien, kan je ook veel doen. Er is Zondag een “Ride with the Pros” waarbij je ’s ochtends een toertocht van 85km maakt met renners als Roy Curvers, Steven Kruiswijk, Wilco Kelderman, Tom Dumoulin en Robert Gesink. Ook kan je met de mecaniciens praten voor de start. Handig als je nog wat wil weten over het onderhoud van je fiets. Na de tocht kan je je racefiest en spullen kwijt in een bewaakte fietsenstalling. Je krijgt een paar slippers waarmee je naar binnen kan en een rondje op de beurs kan maken.

Ladies
Ook zal er dit jaar weer een Ladies Night zijn op vrijdag 16 oktober, speciaal voor de fietsende vrouwen. Hierdoor krijg je misschien het gevoel dat de rest van de beurs voor de mannen is, maar dat is niet zo. Daar zijn de “ladies” gelukkig ook welkom.

Het fietsmerk Cube heeft in plaats van een statische stand een gaaf indoor testparcour aangekondigd waar 40 fietsen klaar staan, die je kan testen. Dit parcours zal vooral voor de MTB zijn.

Verder is er Bikefitting, Men at Work, E-bike testen, etc etc, maar daarvoor moet je maar even de website van Bikemotion bekijken.

Toegang
Vrijdag 16 oktober van 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 18 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Maandag 19 oktober van 10 tot 17.00 uur (Vakdag, maar óók voor consumenten, al wordt hier wat mysterieus over gedaan)

Prijzen
De prijs van een dagkaart online is: €12,50
Aan de kassa kost een dagkaart: €16,00
“Ride with the Pros”: €30,-
(beetje raar maar de prijzen zijn exclusief €1,- transactiekosten).

Wij zullen er rondlopen, jullie ook? En wanneer je wat leuks ziet, voel je vrij ons te #taggen op Instagram.

Meer info op Bike MOTION

Gerelateerd

  • Papageno

    Vrijdagmiddag ben ik er. Rest van de tijd druk met familie-verplichtingen.