Wielrennen en ziekenhuis; voor deze ene keer is het wel een goede combinatie. Waar ik als wielrenner het liefst een ziekenhuis wil vermijden, is de Co Cycling Tour een goede reden om wel naar een ziekenhuis te gaan. De startlocatie is namelijk de campus bij het VUmc in Amsterdam. Een aantal jaar geleden hebben een zestal enthousiaste studenten de Co Cycling Tour opgezet. Inmiddels zijn zij student-af en dragen ze het stokje over aan nieuwe, enthousiaste studenten.

Met deze Co Cycling Tour willen ze geld inzamelen voor de stichting AmbulanceWens. Een stichting die laatste wens van terminaal zieke mensen in vervulling laat gaan. De tocht heeft drie routes, namelijk 50 km, 100 km of 150 km. Via sponsorgelden en inschrijfgeld wordt er geld ingezameld dat ten goede komt aan eerder genoemde stichting. De co-assistenten (en overig personeel) wordt veel geconfronteerd met ernstig zieke patiënten die nog een laatste wens hebben. Zij weten dan ook als geen ander wat dit betekent voor de patiënten.

Samen met co-assistenten en ander medisch personeel met de fiets op pad om je in te zetten voor stichting AmbulanceWens. Het inschrijfgeld bedraagt € 27,50,- en hiervoor ontvang je naast de route en verzorging ook een erg leuk wielershirt (zie foto hieronder). Daarnaast heeft de organisatie veel sponsoren en hulp van instanties, zodat er zoveel mogelijk geld kan worden gedoneerd aan het goede doel.

Wil je jouw steentje bijdragen maar ook gewoon leuk fietsen, dan kan je je inschrijven via de website van de tocht en fiets mee op zaterdag 10 juni.

Gerelateerd

Tags: