Een verzameling klassieke racefietsen. Louter pareltjes. In uitstekende staat. En dat ergens bovenin een oude autogarage ergens in Singapore. Genieten.

Geen bewegende beelden raargenoeg bij deze video, maar wel foto’s waarbij het water je al snel in mond begint te lopen. Ergens in Singapore, boven een oude, zweterige autogarage staan de pareltjes zij aan zij. De één nog exotischer dan de andere. Hun eigenaar is Ah Joo. Een man op leeftijd die de hobby heeft waar je nog ver vóór je pensioen al vaak over droomt. Fietsen verzamelen en opknappen. De Cinelli Super Corsa en de Colnago Mexico zijn z’n favorieten. Dat is niet zo moeilijk te begrijpen. En passant komt er nog een tijdrit-fiets van LeMond uit de jaren 80 voorbij, een Richard Sachs en verder heel veel mooie Italianen.

Maar hij is niet alleen een verzamelaar, hij rijdt er ook graag op. Dat maakt het plaatje eigenlijk compleet. Een ware liefhebber met een motto waar we alleen maar heel veel respect veel hebben; “You should not avoid conditions like rain, hot sun, night or cold. You should still continue to ride. It makes you tougher. Why worry that your bike gets wet and dirty? You come back, you clean your bike and it’s ready to ride again. To me, worry doesn’t exist, the bike is made for riding.”