Hate it or love it; dat is het eerste dat me te binnen schiet als het over Suomy helmen gaat. Er werd heel wisselend op gereageerd toen de renners van team Lampre – Merida met deze helmen uit de teambus kwamen. Inmiddels is team Lampre – Merida overgegaan in het UAE Abu Dhabi team en is Suomy niet langer de helmleverancier. Het Italiaanse helmen merk heeft de overstap gemaakt naar de pro-continentale combi-ploeg van o.a. Wout van Aert en Stijn Devolder. Het Crelan – Charles team (voor de cross) en het Willems Veranda’s – Crelan team (voor op de weg). Zodoende zullen we de helmen zowel in de zomer, als de winter op het scherm voorbij zien komen.

Suomy is in de motorsport een grote naam en heeft enkele jaren geleden de horizon verbreed, door helmen voor de wielersport te gaan ontwikkelen. Met de kennis en kunde vanuit de motorsport is de Suomy ‘Gunwind’ de eerste wielerhelm die 1,5 jaar geleden van de band rolde. Dat de roots uit de motorsport komen is naar mijn idee duidelijk zichtbaar met de ronde/bolle vorm van de helm. Bij de ontwikkeling van de ‘Gunwind’ stond aerodynamica hoog op het wensenlijstje. Dat is volgens Suomy gelukt, en ondanks de redelijk dichte schaal, is de verkoeling ruim voldoende volgens de renners. In samenwerking met de renners van het toenmalige Lampre – Merida team zijn ze verder gegaan met het ontwikkelen. Een van de helmen die daaruit is voortgekomen is de tijdrit helm. Inmiddels is de range met helmen, geschikt voor wielersport, enorm uitgebreid en is er voor elke discipline een helm te vinden. Van wegwielrennen tot downhill. En geheel naar wens van de oprichter, worden helmen volledig gemaakt in Italie.

Naast het opvallende uiterlijk, weten de Italianen met de kleurcombinaties ervoor te zorgen dat de helm nog meer opvalt. Mijn persoonlijke voorkeur heeft het niet, maar je kan er niet omheen als deze helm voorbij komt. De roze variant van Lampre – Merida is verleden tijd al staat deze nog wel online, maar de zwart/groene variant van de crossers van het Crelan – Charles team is ook niet te missen. Wout van Aert rijdt uiteraard met een custom regenboog helm. Overigens, in het assortiment zitten ook helmen met een egale of meer ingetogen kleurstelling. Maar ondanks dat blijft de helm zeker opvallen!

De Gun Wind:

De Timeless:

De GT-R:

Suomy

Gerelateerd

Tags: