Niet al te lang geleden wist Scicon ons te verrassen met het Elan zadel. Een opvallende stap van de producent van fietskoffers om de zadelmarkt op te gaan. Nu we aan het idee gewend zijn, weten ze ons wederom te verrassen met de X-Over Bib Shorts. Een broek die volgens Scicon 100% Italiaans is: de materialen komen er vandaan en de broek wordt er ook gemaakt.

Compressie en elastisch
De broek is gemaakt voor de serieuze renner die wedstrijden rijdt of uren in het zadel zit. De panelen waaruit de broek is opgebouwd zijn van verschillende materialen, zodat ze compressie bieden. Daarnaast is de stof ademend en hebben ze een vochtregulerend vermogen waardoor ze snel drogen en niet nat blijven. De stoffen zijn van zogeheten 4-way stretch, zoals we vaker bij bibshorts zien. Deze elasticiteit verhoogt het draagcomfort en zorgt ervoor dat de compressie ook wordt uitgeoefend op de plek waar nodig.

De zeem in deze broek is gemaakt van Eco Carbonium Flash door de bekende zemenfabrikant Elastic Interface. Dit is een elastische stof van gerecycled materiaal dat voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt. De elasticiteit van deze stof moet ook zorgen voor extra comfort doordat hij makkelijk kan meebewegen. Elasticiteit zit ook in de gripper bij de pijpen, waardoor ze geen siliconen rand hebben gebruikt.

herenmodel

De bretels van de broek zijn elastisch in de lengte richting. Het paneel op de rug en rondom je middel is dun en heeft een soort net constructie. Dit moet zorgen voor een goed ademend vermogen.

(Off) Road voor mannen en vrouwen
De broek is volledig zwart en verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Het verschil hierbij zit hem o.a. in de zeem en de lengte van de pijpen. Bij de heren heeft de zeem een open sleuf over het midden om druk op het perineum te verminderen. De vrouwenspecifieke zeem biedt extra ondersteuning op bepaalde plekken om daarmee het bekken de mogelijkheid te geven verder te laten kantelen. Ook heeft de vrouwenbroek een stevigere tailleband om voor meer steun vanuit de heupen te zorgen.

Damesmodel

De Scicon X-Over Bib Short is verkrijgbaar in 10 maten  vanaf maat 2XS tot 5XL. Zoals je misschien wel verwacht met deze naam, is de broek geschikt voor de weg en off-road doeleinden. Daarbij werkt hij optimaal met het eigen Elan zadel, aldus Scicon. De broek heeft veel technische details en dat is ook wel terug te zien in de prijs van € 249,- die je gerust heel stevig mag noemen.

Herenzeem
Dameszeem