Vrouwenwielrennen wint aan populariteit en dat zien we graag! Zo probeert men steeds vaker beelden van vrouwenwedstrijden op tv uit te zenden en plannen ze de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op dezelfde dag, op grotendeels hetzelfde parcours. Tuurlijk is het publiek nog niet in dusdanig grote getale aanwezig, maar het vergroot wel de aandacht. Maar dat zijn de profs. Hoe zit het dan met vrouwen die willen beginnen met wielrennen?

In de omgeving zie ik af en toe een vrouw op de wielrennersfiets. De plaatselijke vereniging heeft om en nabij de 7 dames in het bestand (op een aantal van +300) en deze worden eigenlijk ondergedompeld in een wereld van mannen op de fiets. Niet dat ik de vrouwen hoor klagen. Integendeel, ze beleven veel plezier aan het wielrennen. Maar de soms simpele en praktische tips kunnen wij mannen ze niet geven. Maar gelukkig is daar www.fietsvrouwen.nl. Een initiatief van de NTFU in samenwerking met Daphny van den Brand. Oud-wereldkampioene veldrijden en dus nu o.a. actief voor de website. Op deze website kan je veel informatie vinden m.b.t. het vrouwenwielrennen. Daarnaast is er ook aandacht voor zogeheten ladies-rides of toertochten voor vrouwen, cursussen fietsonderhoud en is er een (helaas nog maar klein) overzicht van clubs met speciale vrouwen activiteiten. Ook is er een apart kopje om een oproep te doen voor een fietsmaatje, want samen fietsen is uiteraard gezelliger dan alleen.

Een goed initiatief en hopelijk is dit voor veel vrouwen een extra stimulans om nog meer plezier uit het wielrennen te halen!

Tags: