Hoofdredacteur van het wielerblad “de Muur”, Bert Wagendorp, werkt aan een film over vier vrienden plannen hebben de Mont Ventoux te beklimmen met hun racefietsen.

Gisteren heeft hij dat gemeld. Producent KeyFilm benaderde Wagendorp eerder dit jaar om een filmscript te ontwikkelen over dit onderwerp. Het is het eerste filmscenario voor Wagendorp, die ook Volkskrant-columnist is. De tragikomedie moet ‘het gevoel van Notting Hill of Four Weddings and a Funeral gaan ademen’, aldus Wagendorp. Beoogd regisseur Nicole van Kilsdonk maakte eerder films als Ochtendzwemmers, Johan en Zadelpijn.

Als hoofdrolspelers moeten in ieder geval acteurs zijn die regelmatig op een racefiets fietsen. ‘Ze moeten wel weten hoe je een berg opfietst’, vindt Wagendorp. ‘Zoiets kan je niet acteren namelijk.’ Gijs Scholten van Aschat, Wilfried de Jong, Leopold Witte en de Vlaming Wim Opbrouck zijn gepolst voor de vier hoofdrollen. ‘En ze waren onmiddellijk enthousiast. Zoals iedereen die met het project bezig is.’ Hmm… misschien wil Tom Cruise wel teambaas spelen (zie foto :-)).

Als we een oproep krijgen voor figuranten dan zullen we het direct aan jullie laten weten.
(bron: Volkskrant en Universal Sports)

Tags: