Het is misschien wel de eenvoudigste accessoire van een fietser: de sokken. Maar tegelijkertijd misschien ook wel een van de belangrijkste.

Sokken zijn belangrijk voor de outfit van een fietser. Ze mogen niet te lang zijn, maar te kort is al helemaal uit den boze. En ze moeten passen bij de rest van de outfit, al hebben ze zelden dezelfde kleur. Nou ja, vast niet iedere fietser is er zo mee bezig, maar voor sommigen is de sok van levensbelang. Op de fiets is de sok ook altijd zichtbaar. Je draagt ze niet zoals in het dagelijks leven onder een broek.

Susanne Haller en Patrick Lay van het Duitse Fingerscrossed hebben ook iets met sokken. En natuurlijk met fietsen, maar ook met design. Dat laatste zie je eigenlijk al meteen als je de site bezoekt. Strak, alles klopt. En dat zie je ook bij het design van de sokken. Geen opvallende kleuren, maar overwegend zwart, wit en wat donkere tinten. De sokken worden overigens gemaakt van Prolen Yarn (yarn=garen). Dat bestaat uit een heel dunne kunststof vezel (polypropyleen multifilament heet het officieel). Het zou de sokken sneldrogend, licht, duurzaam, ecologisch en thermoregulerend moeten maken. Niet zomaar een stofje dus!

Ze hebben een Classics en een Collection_01 lijn. Klassieker dan de Classics kan bijna niet, met effen zwart, wit en olijfgroen. De andere lijn is wat speelser. De Classics kosten € 18,- per paar, de Collection_01 sokken € 20,- per paar. Verzendkosten naar Nederland en België (en de rest van de wereld overigens) zijn € 6,20. Liefhebbers van details komen aan hun trekken met het subtiele knopje bovenaan de linkersok op de kuit. En oh ja, fietsers die houden van korte sokken lijken hier niet aan het goede adres te zijn.

 

Fingerscrossed

Gerelateerd

Tags:
 • Jordi Backx

  Erg fijne sokken. Draag ze al een tijdje met plezier en lol: “See You” of “Hell Yeah” print.

 • Nicolas Peeters

  Ik ben ook enorme fan van de sokken! 🙂 Ben dan ook distributeur van hen in BE, dus indien je sokken nodig hebt, stuur me gerust een berichtje me via FB of IG. 😉

  • Bert Claes

   Nicolas,heb interesse in de sokken.
   Hoe kan ik ze bestellen?