Er stonden nog enkele blogposts klaar over Eurobike 2014. Vandaag is het de tijd voor deze over Koga, Fizik en enkele andere merken.

Koga
Bij Koga waren er naast diverse mooie nieuwe kleuren ook de endurance racer (comfort racer) met de naam Solacio te zien. De schijfremmen versie met Ultegra 11-speed heeft een gewicht van 8,5 kilo en kost 2799 euro. De Solacio is er al vanaf 1699 euro (met Shimano 105). Opvallend was ook de speciale editie van de Kimera Road Pro. De gelegenheid is het 40-jarig bestaan van Koga. Van deze Kimera worden er 40 gemaakt. De fiets is opgebouwd met Shimano Dura Ace Di2, heeft de achterrem onder het frame, speciaal voor Koga gemaakte wielen van Wheeltec , kost 7999 euro en weegt maar 6,6 kg!

koga-solacio-schijf koga-kleuren koga-kimera-pro-limited-3 koga-kimera-pro-limited koga-kimera-pro-limited-2 koga-kimera-pro-limited-4

Fizik
Bij de schoenen valt op dat Fizik komt met Boa sluitingen. Niet voor het topmodel, de R1, maar wel voor de R3 en de R5 (voor zowel dames als heren). De nieuwe R3B, R3B Donna, R5B, R5B Donna hebben dezelfde prijs als de tegenhanger van de betreffende schoen zonder Boa sluiting. De R3 kost 250 euro en de R5 kost 149 euro. Qua gewicht zijn de versies met de Boa sluiting iets lichter.  Daarnaast zijn er wat nieuwe kleurtjes.

De nieuwe Kurve zadels van Fizik zijn aan de ene kant licht en klaar voor de serieuze wielrenner en aan de andere kant comfortabel en flexibel. De Kurve is er met carbon rails of aluminium rails en werkt volgens het bekende “spineconcept“.  De Snake carbon is het lichtst van allemaal, namelijk 180 gram. De alu-versie weegt 220 gram. De carbon versies kosten 275 euro en de aluminium versies kosten 220 euro. Niet echt een instapmodel dus.  Maar mocht je weer een nieuw comfort racezadel nodig hebben, dan kan je de Kurve in gedachten houden. We hopen snel een review te kunnen doen.

Verder zijn de Aliante zadels vernieuwd en zien er iets strakker uit!

fizik-r5b-donna fizik-r3b-uomo fizik-boa kurve-fizik fizik-kurve aliante-fizik-2015

Bianchi
Bij Bianchi was er ook de Bianchi cyclocrosser met de naam Zolder met schijfremmen. De andere Bianchi racefietsen hebben we al eerder over geschreven.

bianchi-zolder2 bianchi-zolder

Enve  en Speedvagen
Op de stand van Enve (van de bekende wielen) hing een prachtige Speedvagen. Die wilden we jullie tot slot niet onthouden.

speedvagen-enve speedvagen-enve-2