Uitbreiden van je assortiment is vaak best lastig. Je wil namelijk een beetje in de buurt blijven van waar je goed in bent. Fizik heeft als motto alles wat een contactpunt is tussen fiets en renner. Zo hebben ze zadels, schoenen, sturen, stuurlinten en nog wat bijbehorende producten.

Nu komen daar bibshorts bij. Het idee is dat je met een verkeerde bibshort, je het design van het zadel teniet kan doen. Dus een combinatie van een Fizik zadel met een Fizik bibshort is de beste optie. Het bekende spine-concept wordt ook bij de broeken gebruikt. Je bent een stier, kameleon of slang. Daar kies je dan het zadel op uit maar ook de broek. Dit concept heeft vooral te maken met de flexibiliteit/lenigheid die je als renner hebt.

Dus bij een “snake” zadel kies je ook een “snake” broek. Er is keuze uit 2 modellen: de Link R1 en de Link R3. De naam Link laat ook zien dat ze de broek zelf ook als een link tussen je achterste en hun zadel zien. Het wordt op dit moment ook geen kledinglijn en in tegenstelling tot de verschillende producten van Fizik, worden de broeken alleen online verkocht.

De prijs van de Link R1 (155 gram in maat M) is EUR 275,- (wat serieus geld is) en de Link R3 (189 gram in maat M) moet EUR 180,- kosten. Het maakt dan qua prijs niet uit of je een stier, kameleon of slang versie kiest.

fizik-broek