Grote rondes zijn voor de wielermerken altijd weer een goede reden om iets speciaals én gelimiteerd te maken. Fizik maakt 101 handgeverfde schoenen.

Veel geel tijdens de Tour en veel roze tijdens de Giro is het devies. Logisch, al lijkt het andersom te zijn bij Fizik, want er zit duidelijk meer geel in verwerkt dan roze. Hoe dan ook, ze toch echt speciaal ontworpen met de 101e editie van de Giro d’Italia in het achterhoofd. De roze accenten moeten de steden uit de allereerste Giro voorstellen en refereert natuurlijk ook naar de roze trui. Het ontwerp is niet van Fizik zelf, maar van Artful Kicks, waren we vorig jaar al kort over berichtten. Simon Fellows beschildert voetbal- en wielerschoenen met de hand sinds 2015 en één van zijn ambities was altijd om schoenen te ontwerpen voor een wereldwijd merk. Dat is gelukt dus!

Van de Aria 101 zullen maar 101 paar op de markt komen voor de prijs van € 290,- en je kan ze bij Fizik bestellen. Het gaat in feite om de Fizik R3 Aria die direct ‘onder’ het topmodel, de R1 Infinito zit, en normaal € 275,- kost. Custom geverfde schoenen voor € 15,- dus, als je het zo bekijkt.

Via Fizik