Het hoeft niet altijd een heel verhaal te zijn om iets te waarderen. Een paar foto’s, ook al zijn het er niet veel, kan meer dan voldoende zijn. Deze Focus Izalco Max bijvoorbeeld. Niet nieuw, maar die kleuren wel!

Wat een beetje kleur al niet kan doen. Niet dat hij hiervoor niet mooi was want de Izalco Max die we eerder al eens aan de tand voelden viel ook goed in de smaak. Maar die was helemaal zwart met een beetje rood. Deze Izalco Max is helemaal groen met een beetje wit en goud. Geen alledaagse kleuren, misschien is dat het wel. Wat het ook is, wij keuren hem goed! De glossy kleuren geven de fiets een chique uitstraling. Duidelijk niet iets voor muurbloempjes. Met ruim € 7000,- is het niet bepaald een ‘instappertje’, maar daar krijg je wel veel voor terug. Lekker licht ook dit frame met 745 gram en de SRAM eTap HRD groep. Leuk detail is nog de zadelpen van BBB. Enige kanttekening zijn dan de Zipp 302 wielen. Mooi, maar met ruim 1.600 gram per set een tikje zwaar en daarmee niet helemaal in verhouding met de overige ‘superlichte’ onderdelen. Maar je kan er wel mee gezien worden!

Specs:

Frame:  MAX technology carbon, disc, PF30 BB, 142×12 mm through axle, RAT Evo technology, Di2 ready, flat mount 140 mm, internal brake cable routing
Voorvork: Izalco MAX Disc, 12 x 100 mm Steckachse, R.A.T, Carbon
Stuur: Easton EC90 Aero
Zadel: Prologo Scratch
Zadelpen: BBB BSP131
Stuurpen: Easton EA90
Banden: Continental Grand Prix SL, 25-622
Shifters: SRAM Red eTap
Remmen: SRAM Red eTap HRD
Cranks: RAM Red
Derailleurs: SRAM Red eTap
Wielen: SRAM ZIPP 302 Disc
Prijs: € 7199,-

Via Focus