Er zijn soms van die fietsprojectjes die je gewoon wil hebben. Dat gevoel heb ik ook met deze Focus Mares XXV die belegd is met laagjes 24 karaat goud. Waarom goud, vraag je je misschien af. Gewoon omdat dit een prestige projectje van Focus is omdat ze 25 jaar bestaan. De oprichter van Focus is Mike Kluge, die als cyclocrosser in zijn jaren z’n mannetje stond met onder andere de wereldtitel in 1992. Hij mocht de Mares opbouwen naar wens met dit als resultaat. Een stoer uitziende cyclocrosser met dunne goud laagjes van 24 karaat. In de video onderaan zie je hoe je zoiets maakt.

Ook technisch een plaatje
De fiets ziet er niet alleen goed uit, ook qua onderdelen word ik er hebberig van. De Mares is opgebouwd met een Tune Starkes Stück zadelpen en een Tune Geiles Teil stuurpen. Ook de wielen zijn van Tune, namelijk de hoge Tune Schwarzbrenner met daarop Dugast Rhino tubes voor de echte modder. Het stuur is de Easton E100 van carbon. Als zadel heeft Mike gekozen voor een Sqlab Carbon 611 zadel.

Voor de groepset heeft Mike niet voor SRAM gekozen maar voor de Shimano Dura Ace Di2 met een dubbel voorblad (46/38T). Remmen doet hij met de Dura Ace remklauwen in combinatie met Trickstuff schijven. Voor en achter is de schijfmaat 140 mm. Een goudkleurige ketting en de Eggbeater pedalen van Crankbrothers in dezelfde kleurstelling maken het geheel af.  Een super afmontage als je het mij vraagt. Er is er maar eentje van en hij wordt binnenkort geveild voor een goed doel.

Meer info via Focus