De ontwikkeling van high-tech carbonfietsen gaat onverminderd door, maar laten we niet vergeten dat er ook nog andere materialen zijn waar begerenswaardige fietsen van gemaakt worden. Deze stalen Breadwinner is daar een prachtig voorbeeld van.

Ira en Tony bouwen samen stalen fietsen in Portland, Oregon onder de naam Breadwinner Cycles. Als je de wereld van het custom framebouwen een beetje volgt, weet je dat ze dit al jaren zeer verdienstelijk doen en dat dit ook erkend wordt. Ze maken veel verschillende modellen, de Lolo is hun volbloed racer. Samengesteld uit TIG-gelaste lichte Columbus Life buizen. Gemaakt om de berg op te dansen en soepel de bochten naar beneden te nemen, zoals ze het zelf zeggen. Alleen de voorvork is van carbon (Enve) om een strak stuurgedrag te kunnen bieden.

Je kan de Lolo als frameset vanaf $ 2.545,- bestellen, maar ze hebben tijdelijk een speciale uitvoering gemaakt, de W/// Sport Lolo, geïnspireerd door de motorsport. Dat zie je terug in het kleurenschema waarin de kenner de kleuren van BMW Racing zal herkennen. Afgemonteerd met de SRAM Red 22 Disc groep en Enve SES 4.5 wielen met Chris King R45 naven blijft er maar weinig te wensen over. We kunnen niet anders zeggen dan dat het complete plaatje er geweldig uitziet. Hij was helaas maar tijdelijk, maar als je al een Breadwinner al op het oog had dan zal je alsnog wel slagen waarschijnlijk. Zoals op de foto’s, met custom geometrie in de meest luxe Elite uitvoering kost(te) hij $ 8.990,- en dat is exclusief het meegespoten geïntegreerde Ritchey stuur. Je kan een standaard Lolo op hun site overigens helemaal naar wens configuren als je iets anders zou willen. Maar ook al is deze versie niet meer te koop, hij is zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Breadwinner Cycles

Gerelateerd