Afgelopen zomer hebben we niets te klagen gehad als het op het weer aan komt. Veel warme dagen waarbij er ook de nodige liters aan zweet verloren zijn gegaan. De bezwete kleding gooi ik in de wasmachine en dat ruikt vervolgens weer fris en fruitig. Mijn helm, waarvan de pads ook het nodige zweet opvangen, gooi ik uiteraard niet in de wasmachine. ABUS heeft iets om je helm fris te houden.

Pad Fresh MS
Nu maak ik mijn helm, zeker gedurende het cross-seizoen, regelmatig schoon met een doek en een sopje. Maar dit is dan enkel de buitenkant. Aan de binnenkant wordt de helm op het oog niet vies, maar na verloop van tijd beginnen de pads toch wel een beetje muf te ruiken. Zeker wanneer deze niet de kans krijgen om goed te drogen na een training of wedstrijd. Af en toe de pads verwijderen en uitspoelen is zeker een goed idee, maar dit doodt geen bacteriën. De Pad Fresh MS spray van ABUS is een hygiënische reinigingsspray die de bacteriën wel doodt. De spray zit in een flesje van 30 ml en heeft een anti-bacteriële werking.

Anti-bacterieel
Zoals gezegd was mijn helm niet bepaald fris meer na de top-zomer en de muffe geur kreeg ik niet uit de pads. Het flesje Pad Fresh kan hier dus goed van pas komen. De werking van de spray is simpel. Helm pakken en de spray op de padding spuiten. Na vijf keer spuiten heb ik alle pads vochtig gemaakt. De spray bevat microzilver en dat staat al sinds jaar en dag bekend als bacterie-doder. Nadat ik de padding van de helm heb ingespoten laat ik deze drogen en daarna is de helm weer klaar voor gebruik. Dit werkt natuurlijk niet als je een helm hebt waar de padding van siliconen is. Gezien de kleine hoeveelheid die nodig is voor één helm zal dit spuitbusje niet snel leegraken.

Naast het microzilver is er ook een parfum in de spray verwerkt en als de padding is opgedroogd ruikt mijn helm weer fris. De spray voorkomt dus niet alleen dat deze weer naar zweet gaat ruiken, hij laat ook een frisse geur achter in de pads. Dit voelt en ruikt toch wel wat prettiger als ik de helm vervolgens weer op zet. De spray is in de padding getrokken en na de eerst volgende rit, waarbij ik toch wel weer het nodige zweet ben verloren, ruikt de padding nog steeds fris.

Inmiddels heb ik deze helm een kleine twintig uur op gehad in de afgelopen anderhalve week waarbij ik met het warme weer enorm veel heb gezweet. Met het vele zweten merk je dat het frisse parfum-luchtje afneemt, maar van een muffe geur is voorlopig nog geen sprake. Drie of vier keer per jaar zal naar mijn idee voldoende zijn om je helm, ongeacht merk, schoon en fris te houden.

Specificates
ABUS Pad Fresh MS spray
Inhoud: 30 ml
Prijs: € 12,95
Vanaf volgende week verkrijgbaar online en bij de ABUS dealers

Tags: