Een tijdje geleden testten we het topmodel van Sidi, namelijk de Sidi Wire racefietsschoenen. Conclusie hierbij was dat het niet zo gek is dat veel profrenners hiermee hun wedstrijden rijden. Hierbij vermelden we al dat een aantal ‘grote jongens’ met grootse prestaties ook een eigen model hebben. Zo fietsen zowel de wereldkampioen tijdrijden als de wereldkampioen op de weg met een paar custom Sidi’s.

Wanneer je bovenstaande combineert met het feit dat Chris Froome ook op Sidi schoenen zijn wedstrijden rijdt, kijk je er vast niet vreemd op dat ook hij zijn eigen custom Sidi’s, een tijdje geleden alweer, heeft mogen ontvangen van Sidi. Ze zijn geel! Ander opvallend detail is het Afrikaanse wapenschild dat op de neus staat. Mooi vind ik het niet, uniek is het wel!
Deze special Christopher Froome edition van de Sidi Wire’s is te koop voor EUR 399,95,-. Hierbij ontvang je naast de schoenen ook een paar custom shoecovers, een luxe draagtas en een ‘speciale Chris Froome postkaart’.

Lekker wat ouder nieuws dus maar speciaal voor de liefhebbers die nog niet weten welke schoenen ze dit seizoen gaan kopen.