In navolging van de aluminium schijfrem uitvoering van de bekende Racing Zero wielen zijn deze sinds kort ook beschikbaar in carbon uitvoering. Qua opbouw van de wielen is de carbon uitvoering te vergelijken met de aluminium variant.

De naven hebben een oversized flens en zijn voorzien van USB ceramische lagers. De velg is met aluminium spaken om de naaf gespaakt met een verhouding van twee staat tot één. Hiermee doelen ze op het feit dat aan de aandrijfzijde van het wiel het dubbele aantal aan spaken zit. Veertien spaken aan de kant van de tandwielen en zeven aan de andere kant. Net als de overige wielen uit de Fulcrum Racing Zero serie hebben ook deze wielen de herkenbare dikke aluminium spaken. De velgen zijn slechts 30 mm hoog waardoor het gewicht uitkomt op een 1450 gram wat voor een disc wiel zeker niet zwaar is.

De vorm van de carbon velg is vernieuwd en met de nieuwe carbon layup en een breder velgbed is de aerodynamica verbeterd. In het kader van aerodynamica is de combinatie met 25 mm en 28 mm banden optimaal. Dit kunnen tubeless banden zijn, maar ook reguliere banden passen op de velg. Door het bredere velgbed passen er banden op tot een maximale breedte van 50 mm. Een wielset die zich hierdoor ook prima leent voor in je gravelbike.

Qua looks vind ik de velgen met de nieuwe layup er goed uitzien. Een UD velg die op de plek van de spaken een versteviging lijkt te hebben door een extra strookje carbon. Dit geeft een mooie afwisseling op de vaak strakke looks van een carbon velg. Daarnaast is de velg, net als de naven, voorzien van een aantal subtiele rode decals en dit geeft het geheel een chique uitstraling.

Fulcrum Racing Zero Carbon DB
Adviesprijs € 1990,-

Via Fulcrum