Een goed eindklassement voor de Tour van 2011 zit er niet meer in voor Robert Gesink, maar de vraag blijft of hij nog een etappe gaat winnen?

Het zag er aan het begin van de Tour allemaal zo goed uit. Gesink heeft in het voorseizoen laten zien dat hij lekker ging en kon winnen. Anders dan vorig jaar waarin hij 6e werd, is de hele ploeg van de Rabobank samengesteld rondom Gesink en heeft hijzelf vooral voorbereidingen getroffen om op zijn best te zijn tijdens de Tour!

Maar dan valt Gesink op een recht stuk met zo’n 70 kilometer per uur.

Beelden:

En dan lukt het allemaal niet meer. Gisteren tijdens de 16e etappe (met 2e categorie berg) eindigt hij op 9:12 op de winnaar Hushovd. Hij eindigt bijvoorbeeld achter Cancellara, Petacchi en Cavendish, en dan gaat het dus niet goed met Gesink. Hij staat nu op 39′ 49″ van Voeckler (Geel). Dan de vraag: Kan hij deze tour nog een etappe winnen. De etappe naar Galibier of Alpe-d’Huez? Dat zou toch een mooie opsteker zijn voor hemzelf maar ook voor ons als trouwe toeschouwers.

Racefietsblog zegt: “Gesink doe ons en jezelf een plezier en win op de Galibier!” (nee dat rijmt niet, al ziet het er wel zo uit)