GoPro mag toch wel als de grondlegger van de actioncams gezien worden. Hun apparaten zijn klein en blinken uit in eenvoud. We hebben er al eens de HERO3 van dichtbij bekeken. De allernieuwste telg, de HERO4 Session is in alle opzichten anders.

Ook in het profpeloton wordt nu af en toe gebruik gemaakt van actioncams en dat levert vaak zeer spectaculaire beelden op. Belangrijk daarbij is de camera’s klein zijn, en dat zit goed met de Session; die is 35% kleiner en daarmee met slechts 74 gram ook nog eens 40% lichter. Voor een actioncam zijn dat belangrijke eigenschappen, zo’n apparaat moet niet in de weg zitten of zwaar zijn. Hij is zonder een extra case te gebruiken waterdicht tot 10 meter en heeft één enkele knop om hem te bedienen. Uitgebreide instellingen kan je aanpassen via de app (want WIFI) of de additionele Smart Remote. Dat lijkt ons minder handig dan het lijkt als je ieder keer je telefoon moet gebruiken om naar een andere modus te gaan bijvoorbeeld.

Nieuw is ook de ingebouwde batterij. Volgens GoPro zou je daar in 1080p30 met WIFI  uitgeschakeld zo’n twee uur mee moeten kunnen schieten. Op zich voldoende, het is geen camera die je uren achter elkaar aan laat staan in eerste instantie. Na wat onderzoek blijkt dat de camera helemaal uitschakeld is als hij niet opneemt, wat niet het geval is bij de HERO4 Silver (het grotere model). Dat zal veel gaan schelen in het batterijverbruik. De camera heeft ook een time lapse modus waarmee hij om de paar seconden een foto maakt. Want dat kan ook, foto’s maken, met 8MP.

De specs nog even op een rij;

  • Video-opnamen in 1440p30 / 1080p60 / 720p100 fps
  • 8MP foto’s, 10 fps Burst en 0.5-60 seconde Time Lapse foto’s.
  • Automatically adjusts frame rates for optimal low-light performance.
  • Ingebouwde WIFI en Bluetooth
  • Ingebouwde oplaadbare batterij (1030mAH, 3.8V, 3.23Wh)
  • Protune, waarmee je handmatig ISO en scherpte kan instellen
  • GoPro App en Studio zijn gratis beschikbaar om het apparaat en je video’s te beheren en te bewerken
  • Micro USB aansluiting
  • MicroSD ondersteuning tot 64GB
  • Er worden standaard een aantal mounts meegeleverd (zie foto’s hieronder)

Oh ja, de HERO4 Session kost EUR 429,99. Dat is net zo veel als zijn grotere broer, de HERO4 Silver, die toch wat meer mogelijkheden heeft dan de kleinere Session, zoals meer instellingen en een touchscreen.

GoPro HERO4 SessionGoPro HERO4 SessionGoPro HERO4 SessionGoPro HERO4 Session

Niet in de laatste plaats is GoPro ook altijd al goed geweeest in het laten wat je allemaal met hun camera’s kan doen. Onderstaande video is helemaal met de nieuwe HERO4 Session geschoten. Mooi voorbeeld!

https://youtu.be/pzMRr5eTtho

Meer info en details bij GoPro

Gerelateerd