Aurora Borealis: dat is de inspiratie voor de nieuwe kleur van Shimano’s S-Phyre RC9 schoenen en S-Phyre R bril. Nu gaat er bij het horen van Aurora Borealis bij mij niet direct een lampje branden maar de zoekmachine bood hulp: Het noorderlicht! Na deze ontdekking is niet alleen de naam te verklaren maar ook de kleurstelling.

Metamorfose
De S-Phyre Aurora schoen is momenteel te vinden aan de voeten van de Jumbo Visma renners die in Australië koersen. Naast met de schoenen, rijden Gesink en z’n ploeggenoten ook met de S-Phyre Aurora bril. De kleur is echt gaaf en afhankelijk van het licht ziet de schoen er telkens anders uit: de ene keer lijkt het glanzend paars, dan groen, blauw of olie-kleurige gloed.

In 2017 testte Bjorn al de zwarte S-Phyre RC9 schoenen die het afgelopen jaar een kleine metamorfose hebben ondergaan. Zo verdween het mesh-gedeelte aan de voorkant van de schoen en zijn er veel meer ventilatie gaatjes aanwezig. De kleur van de voering en de hak van de schoen zijn nu gelijk met de rest. Waar de eerste uitvoering verkrijgbaar was in blauw, zwart en wit is daar voor dit jaar groen en dus nu ook aurora bijgekomen.

Slechts 700 paar schoenen
Van de Aurora limited edition schoenen komen er totaal 700 beschikbaar voor de Europese markt. Dit komt neer op 693 paar schoenen, omdat de zeven Jumbo-Visma renners in Australië ook al voorzien zijn. Een schoen weegt 232 gram en is verkrijgbaar van maat 36 tot 48. De maatvoering kent ook halve maten en een ‘wide’ uitvoering voor mensen met een brede voet. Een paar van de S-Phyre Aurora’s kost € 349,-.

Ook de brillen komen in een oplage van 700 stuks op de Europese markt. Het gaat om de R-versie. Dit is de uitvoering zonder rand om de lens. Een bril weegt 25,6 gram volgens Shimano en krijgt een adviesprijs van € 139,99

De Aurora producten zijn vanaf eind februari verkrijgbaar bij door Shimano geselecteerde S-Phyre dealers. Op dat moment zal er ook meer duidelijkheid zijn over prijzen.