Het onderhouden van je ketting is niet altijd even leuk werk. Voor de werking en levensduur van ketting en tandwielen is het wel aan te raden. Om het onderhouden net wat leuker te maken hebben ze bij Wend Waxworks een aantal vrolijke kleurtjes die je eenvoudig op de ketting kan smeren. Ziet er leuk en het is dus ook functioneel.

Een ketting onderdompelen in een bak met gesmolten parafine is volgens Wend nog steeds de meest efficiënte manier om je ketting te smeren. De wax die Wend ontwikkeld heeft is hierop gebaseerd. De combinatie van wax met o.a. teflon zorgt dat dit naar eigen zeggen voor een optimale smering van je ketting zorgt. Het gebruik van wax houdt de ketting schoon en stil en het aanbrengen is vrij eenvoudig. Naast deze functionele eigenschappen, is de Wend wax verkrijgbaar in verschillende kleuren waarmee je de ketting kan pimpen.

Een Wend Chain Wax Kit bestaat naast een gekleurde wax-on, uit een micro-towel en een potje wax-off. Voordat je de ketting kan voorzien van een leuk kleurtje zal je deze eerst moeten reinigen. Hiervoor gebruik je het potje wax-off en de micro-towel waarmee je de ketting reinigt en voorziet van de eerste smering. Hierna breng je de gekleurde wax aan op de boven en onderkant van de ketting zodat de ketting gesmeerd en gekleurd is.

De Wax kit kan je krijgen in de kleuren geel, groen, oranje, blauw, rood en roze. Een kit kost $ 33,- en voor verzending naar Nederland komt er dan nog wel $ 22,- bij. Bij elkaar opgeteld ben je een kleine € 50,- kwijt voor een Wend Chain Wax Kit. Veel voorbeelden zijn te zien op hun Instagram: @wendbike

via WEND Waxworks