Als je met de auto op reis gaat, lukt het vaak nog wel een plekje te vinden voor je fiets, maar ga je met het vliegtuig, dan wordt het een ander verhaal. Sven Cycles biedt op een prachtige manier uitkomst.

Ga je met het vliegtuig op vakantie dan is het meenemen van je eigen fiets niet voor iedereen even makkelijk. Ja, zo’n grote fietskoffer is prima voor het vervoer, maar dan moet je er wel eentje hebben, of kunnen huren of lenen. En dan komt hij bij het rijtje bijzondere bagage op de luchthaven met alle kosten van dien. Moet je vaak voor je werk met het vliegtuig, dan is het soms al helemaal geen optie, zo’n grote extra koffer. Darron Sven van Sven Cycles in het Britse Weymouth, Dorset heeft daar een uitstekende oplossing voor. Een koffer die zonder problemen met de standaard bagage mee kan en waar toch een complete fiets in past!

Het is niet dat hij alles zelf uitgevonden heeft, maar wij hadden nog niet eerder zo’n mooi voorbeeld gezien. Want bij Sven Cycles maken ze de fietsen, maar wat het het écht mogelijk maakt om een hele fiets kwijt te kunnen in koffer van 66x66x25 cm zijn de S And S Couplers. Dat zijn koppelpunten die op twee plekken in het frame aangebracht zijn waarmee de fiets in twee losse stukken uit elkaar gehaald kan worden. Niet iets voor je delicate carbonnen racer, het is voorbehouden aan staal. Deze fraaie randonneur van Reynolds staal van Sven Cycles is een voorbeeld, ze kunnen ook hun andere fietsen met de S And S Couplers uitrusten zodat ze in de koffer passen. Overigens zou je de couplers ook op je bestaande stalen ros kunnen laten monteren.

Zoals je op de foto’s kan zien komt er wel iets meer bij kijken dan alleen het losmaken van de Couplers om de hele fiets in de koffer te krijgen. Afhankelijk van het soort fiets moet bijna alles los. Je voorvork moet eruit, ketting eraf, zelfs de remklauwen. Klinkt misschien heftig, maar als je het juiste gereedschap hebt en weet wat je moet doen hoeft dat niet lang te duren. En oefening baart kunst! Bovendien ben je alle moeite zo weer vergeten op het moment dat je op je plek van bestemming zo op je eigen fiets kan springen.

Svencycles

Gerelateerd