Eind mei was er een feestje op Watopia. De virtuele wereld van Zwift is wederom een stukje gegroeid. Na de update van de Alpe du Zwift is het vanaf nu mogelijk om flexibele trainingsplannen te volgen. Trainingsplannen voor een doel en die zich aanpassen aan de tijd die je hebt.

In het menu voor de trainingen staat nu bovenin een tabje met ‘plans’. Deze openen een submenu waar je de verschillende trainingsplannen in terugvind. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit ‘Crit Crusher’ voor de wedstrijdrijers, een ‘Fondo’ plan gericht op evenementen rond de 100 km en een ‘Gran Fondo’ plan voor evenementen tot 200 km. In dit keuzemenu wordt ook aangegeven hoelang een trainingsplan duurt en hoeveel tijd dit per week kost. Het aantal weken kan je zelf kiezen, mits binnen een bepaalde tijdsspanne. Zo duurt een Gran Fondo plan 5 tot 8 weken. Als je voor een kortere duur kiest, betekent dit niet dat je meer uren per week kwijt bent, maar dat trainingen intensiever worden.

Om overtraining te voorkomen zullen trainingen pas beschikbaar zijn als het volgens Zwift ook verantwoord is. Daarnaast wordt de intensiteit van de training ook aangepast als je toch in die week nog een training wil rijden. De flexibiliteit in de trainingsplannen maakt dat je zelf ook een stuk flexibeler bent bij het indelen van je training gedurende de week. Daarnaast houdt Zwift ook je vordering bij en past hier bijvoorbeeld je vermogens aan in de daaropvolgende trainingen.

De trainingsplannen zijn beschikbaar voor alle Zwift gebruikers. Maak je ook gebruik van de Zwift Companion App kan je op je smartphone berichten ontvangen wanneer de volgende training beschikbaar is. Ook kan je hier de komende trainingen in bekijken en kan je deze gebruiken als hulp bij het bedienen van Zwift terwijl je traint.

via Zwift

Tags: