Er is al veel in de media over Robert Gesink geschreven of hij wel fit genoeg is voor de Tour? De Tour of California zal duidelijkheid geven.

Robert rijdt op dit moment de Tour of California en kan met de eerste en tweede etappe netjes met de kopgroep mee. Daarbij moet dan wel gezegd worden dat het wel een grote kopgroep (mannetje of 63) is en dat de echt zware etappes nog moeten komen. Maar goed, Tom Boonen kwam in de 2e etappe toch op 11:33 binnen en Tjallingii en Stamsnijder op 14:01.

Stiekem hebben we toch de hoop dat Gesink weer zijn oude niveau gaat halen, want zeg nou zelf, het kijkt toch veel lekkerder naar een wedstrijd met een landgenoot die voor podiumplekken rijdt. Vraag anders maar aan onze zuiderburen die tijdens de klassiekers van Tom Boonen konden genieten.

Gesink zegt het zelf niet te weten. Daarom is deze Tour of California zo goed om te kijken of hij hier in iedergeval mee kan. We zullen zien.

Hierbij nog even een samenvatting van de tweede etappe waarbij Saban erg sterk de sprint wint!

Via Tour of California

Gerelateerd

 • Raymond

  En dit is nieuws???? of Gesink fit genoeg is voor de tour? zou het eerder nieuws vinden als er een Rabo eindelijk opstaat en toont dat ie ballen heeft en voor een overwinning gaat in een serieuze koers.

  En dan nog.. zelfs als ie fit is voor de tour.. er waren nog nooit zoveel tijdritkilometers als dit jaar. Conclusie: Rij de Vuelta Robert.. bergetappes genoeg, klimcapaciteiten optimaal benutten, en een podiumplek in een grote ronde binnen handbereik!

  • Sjoerd

   Mee eens met de laffe instelling van het Rabo-team!

 • Sjusju

  Wel vet dat ie ‘m uiteindelijk nog wint ook als tweede niet-Amerikaan in de geschiedenis!