Afgelopen week er natuurlijk de start van de Tour, maar dat moment grijpt Giant ook aan om hun producten voor 2017 te laten zien aan pers, dealers en publiek. Nieuw is de TCR Advanced met schijfremmen, de geheel nieuwe Contend (die al te koop zal zijn vanaf 679 euro!), de nieuwe Pursuit helm die al te zien is in de Tour, Giant’s eigen tubeless banden en een vernieuwde TCX voor het veldrijden.

In Arnhem werden dat weekend een aantal toertochten georganiseerd en was er een soort van pop-up showroom ingericht waar alles te zien was. Niet alleen maar race en mtb, maar wij hebben ons natuurlijk met name bezig gehouden met het eerste.

Te beginnen met de Giant TCR Advanced SL Disc. De TCR heeft zich bewezen op het hoogste niveau en is nu uitgebreid met schijfremmen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van flat-mount bevestiging en krijgt de fiets zowel voor als achter steekassen. Er zijn geen concessies gedaan wat betreft de geometrie. Zo zie je nogal eens dat de liggende achtervork iets langer gemaakt is omdat de bredere achteras (t.b.v. schijfremmen) gevolgen heeft voor de kettinglijn. Giant is het gelukt deze even lang te houden als bij de TCR voor velgremmen waarmee de Disc uitvoering wat dat betreft dezelfde rij-eigenschappen behoudt.

TCR Advanced SL Disc EUR 7.999
TCR Advanced Disc EUR 1.999

Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-05 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-04 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-02 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-03 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-06 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-07 Giant-TCR-Advanced-Disc-2017-08

Giant-TCR-Advanced-SL-Disc-SRAM-eTap

 

Pursuit helm
Als je goed hebt opgelet zag je hem al op bij de intro van het nieuwe tenue van de Giant-Alpecin ploeg. De Pursuit is een aero helm, maar ook weer niet helemaal. Hij zit een beetje tussen de bestaande goed geventileerde Rev en de aero Rivet in. De interne ventilatie wordt gerealiseerd door de gaten aan de voor- en achterkant waardoor de lucht naar binnen gezogen wordt. De helm is de redelijk licht met een gewicht van 250 gram in maat M. Opvallend is dat de helm in twee verschillende vormen voor het hoofd komen. Enerzijds natuurlijk vanwege de grootte (S, M en L), maar ook in vorm. Zo is de vorm van het hoofd van westerse mensen ovaal, terwijl Aziaten over het algemeen een ronder hoofd hebben.

Adviesprijs is EUR 189.95

Giant-Pursuit-01 Giant-Pursuit-03 Giant-Pursuit-06 Giant-Pursuit-02 Giant-Pursuit-04-black Giant-Pursuit-05-blue

Giant gelooft in tubeless en komt mede daarom met een paar geheel Nieuwe Tubeless banden; de Gavia SL en SLR. Giant zal de topmoddellen van de fiets standaard, af fabriek, met deze banden gaan uitrusten. Dat is best bijzonder, want dat durfden andere fabrikanten vooralsnog niet te doen.

De SLR heeft een soepeler karkas van 170 TPI en lager gewicht van 255gr t.o.v. de SL, met respectievelijk 60 TPI en 310gr. Beide zullen in 25c en 28c leverbaar zijn.

Giant-Gavia-SL-tubeless Giant-Gavia-SLR-tubeless

LIV; De Envie heeft alleen uiterlijke veranderingen ondergaan in de vorm van nieuwe kleurenschema’s. Nieuw is de Avow, een triathlon specifieke fiets waarmee Liv mee wil gaan in de stijgende populariteit van de triathlon in Europa.

Giant-LIV-Envie-02 Giant-LIV-Envie-03 Giant-LIV-Envie-01 Giant-Liv-Avow-TT-triathlon

Liv Envie Advanced Pro 1 EUR 4.499
Liv Envie Advanced 2 EUR 2.099
Liv Envie Advanced 3 EUR 1.849
Liv Avow Advanced EUR 2.499

Geheel nieuwe lijn alumium racefietsen; Giant Contend
De Contend gaat een aantal modellen aan de onderkant van de racecollectie tot ongeveer 1.300 euro van Giant vervangen. Een geheel nieuwe fiets die ze introduceren om een goede een leuke racefiets voor iedereen toegankelijk te maken. Met een adviesprijs vanaf 679 zou je ook wel kunnen zeggen dat dit prijstechnisch in ieder geval gelukt is. De Contend SL (Disc) maakt gebruik van Giant’s D-Fuse technologie. De ‘D’ slaat op de vorm van de zadelpen en is ontworpen om vibraties en schokken op te vangen. Alle modellen zijn van aluminium, maar verschillen onderling daarin wel. De Contend SL gebruikt een hoogwaardigere legering dan de Contend. Allen maken ze gebruik van de Advanced Hybrid voorvork waarvan de stuurbuis van aluminium is en de vorkpoten van carbon.

De Contend zal zowel met schijfremmen als velgremmen leverbaar zijn.

Giant-Contend-SL-01 Giant-Contend-SL-02 Giant-Contend-SL-04 Giant-Contend-SL-03

Contend SL 1 Disc-CDB EUR 1.299
Contend SL 1 EUR 1.149
Contend SL 2 Disc-CRB EUR 1.149
Contend SL 2 EUR 999
Contend 1 EUR 799
Contend 2 EUR 679

 

 

Gerelateerd

Tags: