Goede fietsschoenen zijn belangrijk, hoe ze eruit zien minder. Ben jij iemand die dat wél belangrijk vindt en ook nog af en toe op avontuur gaat, dan zijn deze Quocs misschien wat voor jou.

Ze zijn lekker eigenzinnig bij Quoc, dat zagen we in 2016 al toen ze met hun eerste schoenen op de markt kwamen. Allemaal net even anders wat betreft design. Met deze Gran Tourer schoenen is het niet anders, al vinden wij ze weer een stuk mooier dan hun eerste reeks schoenen. Als je een beetje van een vleugje roze houdt dan zal je waarschijnlijk erg blij worden van de roze uitvoering van de Gran Tourer schoenen. De combinatie van het bruine bovenwerk, bruine zool met de zwarte veters is zeer geslaagd. Wat ingetogener kan ook, ze hebben momenteel vier verschillende modellen.

Het bovenwerk van de schoenen is rondom naadloos en de tong is aan de zijkant aan het bovenwerk bevestigd. Hierdoor is de schoenen rondom helemaal waterdicht. De carbon middenzool moet voor extra stijfheid zorgen tijdens het fietsen, maar de schoen ook comfortabel genoeg maken om ermee te lopen. De rubberen buitenzool met flinke noppen zorgt voor de grip. Ze zijn geschikt voor SPD of vergelijkbaar, maar in ieder geval geen raceplaatjes.

De schoenen zullen – hopelijk – door een succesvolle Kickstarter campagne verkrijgbaar worden. We hebben een aantal verschillende data voorbij zien komen van de start van de campagne. 15 maart wordt genoemd, maar ook 28 maart. Hou het even in de gaten als je interesse hebt. De prijs zal rond de € 250,- zijn.

    

Via Quoc

Gerelateerd