De LeMond fietsen zijn weer terug. Nieuwe technieken met een vette knipoog naar Greg’s hoogtij dagen. Mooi!

Op de eerste dag van Interbike in Las Vegas presenteerde drie-voudig Tourwinnaar Greg LeMond drie nieuwe fietsen onder de naam LeMond. Geen onbekend merk, hij heeft al eerder fietsen op de markt gebracht, en niet geheel onsuccesvol. Het werkte eerder samen met Trek maar toen Greg de prestaties van Lance Armstrong in twijfel begon te trekken bekoelde deze relatie vrij snel. In 2010 werd er helemaal gestopt met het productie van LeMond fietsen waarna je alleen nog af en toe de indoortrainers van LeMond zag, maar dan vooral in de VS.

De nieuwe LeMond fietsen komen tot stand door een samenwerking met TIME. Die relatie gaat terug naar de jaren ’86 toen Greg zijn eerste Tour won op een fiets van Jean Marc Gueugneaud. Door de jaren heen zijn ze samen blijven werken en ook nu weer samen met TIME maken ze fietsen. TIME is naast Giant de enige fietsfabrikant die hun eigen carbon maakt. De Resin Transfer Molding (RTM) techniek die TIME heeft ontwikkeld is één van de redenen waarom LeMond hiervoor gekozen heeft.

Er zijn drie nieuwe modellen in een gelimiteerde oplage waarvan de namen zijn gebaseerd op de drie Touroverwinning van Greg; de TdF Limited 86, Tdf Limited 89 en de Tdf Limited 90. Ze verschillen alleen op basis van hun uiterlijk, hoewel de 86 een ISP heeft volgens de foto en de andere twee niet.  Vooral de 86 versie vinden we mooi doordat het de Piet Mondriaan kleuren van het La Vie team heeft.

Zoals te verwachten is bij dergelijke fietsen in een beperkte oplage zijn het niet bepaald instappers. De framesets gaan voor een kleine 4500 USD van de hand, compleet met Chorus groep vanaf 7.499 USD en met Super Record EPS vanaf 11.999 USD. Zo mooi vinden we ze eerlijk ook weer niet, exclusief  is het dan weer wel.

Hierboven de Lemond 90

Hieronder de lemond 86:
lemond-86

de Lemond 89:
lemond-89