Gezien de koude dagen die we al weer gehad hebben, vonden we het niet erg dat er een pakketje van GripGrab werd afgeleverd. Een van de producten in het pakket zijn de nieuwe Cloudburst winterhandschoenen. Hierbij een eerste indruk.

De handschoenen zien er redelijk dun uit voor winterhandschoenen en hebben daardoor een direct gevoel met het stuur. De specs liegen er niet om: volledig water- en winddicht en ademend. Zelf geeft GripGrab aan dat de handschoen gemaakt is voor temperaturen tussen de 0 en de 10 graden. Ik heb er zelf al een paar kleine tochtjes mee gemaakt met zo’n -4 graden en zelfs met die temperatuur bleven mijn handen warm.

De palm is gemaakt van zachte stof met een siliconen gripper zodat je niet van je stuur glijdt. Diezelfde gripper zit op de duim, wijs- en middelvinger. In tegenstelling tot wat GripGrab zelf beweert, kan je er helaas niet je touchscreen van je telefoon mee bedienen. De extra gelpadding die 4mm dik is zorgt voor extra demping. Aan de bovenkant zijn het logo en de strepen reflecterend, wat je goed kan zien bij de laatste foto (met flits / zonder flits). Bij de pols is de handschoen best kort en zit ondanks de elastieke stukjes een beetje losjes, waardoor je toch een stukje blote polsen hebt tijdens het fietsen.

De set handschoenen in maat M (de handschoen valt wat klein) weegt op onze weegschaal 92 gram. De adviesprijs van de handschoen is een ietwat stevige € 74,95. De handschoen is echt waterdicht, los van een beetje regen hebben we de handschoen een tijdje onder de kraan gehouden maar er komt geen druppeltje water doorheen. Het polsgedeelte had iets langer mogen zijn en iets strakker mogen aansluiten.

Meer info kan je vinden op de website van GripGrab.

gripgrab-cloudburst-4 gripgrab-cloudburst-3 gripgrab-cloudburst-2 gripgrab-cloudburst-6

Gerelateerd