Iedereen heeft de hele Tour al commentaar (zie de grappige reactie-tweet van Groenewegen hieronder) op de treintjes van Team Lotto Jumbo die Groenewegen moeten afzetten voor de sprint, maar deze elfde etappe ging het eigenlijk allemaal zoals het hoort te gaan.

Groene wegen nestelt zich de laatste paar honderd meter in het wiel van Kittel die oppermachtig is. Dan laat Groenewegen zien dat hij best of the rest is en wordt tweede. De data van eerdere sprinten lieten al zien dat Groenewegen qua snelheid de snelste was tijdens de eindspurt. Natuurlijk was dat niet vol in de wind maar achter andere renners, maar hij was blijkbaar een goede tweede. Nu komt dat eruit. Tweede is geen eerste en dat zal Groenewegen ook beseffen.

De vraag is of hij Kittel kan verslaan. Misschien wel, met een beetje geluk natuurlijk. Maar bij Lotto Jumbo geloven ze er weer in. Hopelijk dat het Nederlandse publiek ook weer enthousiast wordt voor een Nederlandse sprinter tijdens de grote rondes. Dan zien we de komende jaren weer iedereen onderweg fietsen in de Lotto Jumbo teamkleding. Toch is het wielrennen leuker om te kijken als je een landgenoot hebt die vooraan meedoet.

Laten we de vorige dagen vergeten en verder gaan met de tweede plaats van Groenewegen… en de volgende plek is de eerste!

Via LeTour

Gerelateerd