Hammerhead ken je misschien nog van de opvallende navigatie die ze in 2013 via een crowdfunding project lanceerden. Met dit project hebben ze het merk Hammerhead succesvol in de markt gezet en sinds kort hebben ze een nieuwe fietscomputer op de markt gebracht. Waar de Hammerhead H1 futuristisch en opvallend oogt, daar is de Karoo een fietscomputer/navigatie zoals we deze gewend zijn. Tenminste; qua vormgeving dan.

De Hammerhead Karoo is een fietscomputer met een Android besturingssysteem. En daarmee hebben ze wederom iets op de markt gebracht waarmee ze zich onderscheiden. Net als je smartphone, staat de Karoo vol met apps en kan je er mee online via 3G of Wifi. Daarnaast zit er ook bleutooth en ANT+ connectiviteit op voor sensoren. Dankzij de mogelijkheid om er mee online te gaan, kan je direct je activiteiten synchroniseren met verschillende apps (bijvoorbeeld Strava) maar is het ook mogelijk om je route te streamen. Het beeldscherm is van glas en dankzij een lichtsensor past de Karoo zich automatisch aan voor optimaal zicht op je scherm.
De Hammerhead Karoo is waterdicht en heeft structuur op de knoppen zodat deze ook in de regen goed bedienbaar zijn. De accuduur is afhankelijk van de hoeveelheid sensoren die je aansluit, maar normaliter gaat deze tussen de 10 en 15 uur mee.
Je kan de Hammerhead Karoo gebruiken met alle Garmin-mounts vanwege dezelfde manier van bevestigen. Dankzij het Android besturingssysteem biedt de Hammerhead Karoo enorm veel mogelijkheden vanwege de hoeveelheid apps die beschikbaar zijn voor Android. Met een geheugen van 16GB kan je er ook redelijk wat apps op kwijt.

De prijs is bij ons nog niet bekend, maar het lijkt erop dat er serieuze concurrentie op de markt komt voor de gevestigde namen. Een complete lijst met specificaties vind je op de website van Hammerhead.

 

Gerelateerd

 • H.O.

  kleine 350 dollar ???????

 • S.B.

  Insiders konden ‘m voor $299 kopen, zo’n €279. Levering vanaf eind augustus. Marktprijs vooralsnog vastgesteld op $399. Niet goedkoop, maar ziet er veelbelovend uit: https://www.dcrainmaker.com/2017/05/hammerhead-karoo-gps-bike-computer.html

  • Rick Niehof

   Klopt ja. Ik had me ook aangemeld. Kreeg eergisteren het aanbod om hem voor 299 dollar te kopen, is een week geldig. Vind het wel lastig. Heb nu een Garmin Egde 500, had graag gezien dat aanbod wat langer geldig was.

 • aradilon

  Ik ben vooral benieuwd naar de batterijduur, als die in de buurt komt van Garmin is het het overwegen waard, voorlopig ben ik wel blij met mijn 820.

 • Alexander

  Komt nog kleine 100euro invoer-heffingen bij. In geval van garantie-claim een hoop gedoe door de afstand ( terugsturen naar NY USA)
  Ik wacht op doorontwikkeling en NL distributie.
  En pas leverbaar na mijn zomervakantie in de Pyreneeën.
  Héb dus dit aanbod laten passeren en een MIO 605HC besteld.