Liefhebbers van de fiets komen in velerlei gedaantes. Degene die van klassiek houden kunnen hun fietsgarderobe aanvullen met de schoenen van Faggin.

Faggin is opgericht in 1945. Ze gaan al wat jaren mee dus. En in al die jaren hebben ze niet stil gestaan. Ze maken nog steeds fietsen, maar hebben toch nog geen carbon in hun collectie. Aluminium is het modernste dat je terug zal vinden, verder is het allemaal staal. En dan kan je ook wel stellen dat ze verstand hebben van de klassieke racefiets en wat daarbij hoort. Zoals de wollen trui, die ze ook verkopen, maar schoeisel hoort daar evenzeer bij. Nee, niet met 3 gaatjes in de zool. Deze zijn geschikt voor toe-clips. Geheel met de hand gemaakt, zoals verwacht mag worden.

De schoenen worden niet door Faggin zelf gemaakt, maar door HNB Shoes. Zoals Faggin goed is in het maken van fietsen, zijn zij goed in het maken van lederen schoenen voor het fietsen. Een prima keuze dus. Een paar kost je € 185,- en levering geschied na 30 dagen. Handwerk heeft tijd nodig, maar dat zal voor de klassiekerliefhebber toch geen probleem zijn.

Via Faggin