Zo vlak voor de Tour zijn het niet alleen doping verhalen en beschuldigingen die het nieuws bepalen. Ook veel Tour gerelateerde items worden aan de man gebracht.

Natuurlijk doet Rapha mee met een herdenkings wielershirt dat in samenwerking met de ASO is ontwikkeld. Dit zomershirt van polyester en met een langer rits heeft ook 3 zakken op de rug.

Het shirt is geïnspireerd door de R.M.O-kleuren die Thierry Claveyrolat beroemd maakte tijdens de Tour van 1990. Het wielershirt heeft groene, grijze en zwarte strepen en er staan Rapha-logo’s op de arm en kraag. Op de rug staan de start- en eindlocaties (Albertville-La Toussuire) en de datum waarop de rit plaatsvindt (08.07.12).

Claveyrolat won in 1990 de  10e Etappe en verdiende zo de bolletjestrui. (Misschien kennen we hem nog van 1991, waar hij samen met Steven Rooks aan de Alpe d’Huez begon). Verder is zijn levensverhaal wat zielig. Nadat hij stopte met fietsen, worstelde hij met depressies, totdat hij zelfmoord pleegde op 40-jarige leeftijd.

Het shirtje kost € 55,- en ziet er weer net even anders uit dan anders.

Via Rapha