Persoonlijk kies ik er bij een lekke band altijd voor om de binnenband meteen te verwisselen, waar nodig soms nog tijdens de rit. Uiteraard wordt deze thuis in de prullenbak gegooid. Er zijn renners die de binnenband een tweede leven geven door deze te plakken. En dan is er altijd nog de mogelijkheid om de binnenband voor andere doeleinden te gebruiken. Dat dachten ze ook bij Recyklo. Recyklo is een bedrijf van twee broers (de heren Szabo), een naam die in het fixie-circuit wellicht een belletje doet rinkelen.

Met hun bedrijf maken ze allerlei producten door hergebruik van fietsonderdelen. Het merk Felvarrom is er daar een van en hierbij staat het hergebruik van de binnenbanden centraal. Van deze binnenbanden maken ze broekriemen in allerlei verschillende samenstellingen. Elke riem is uniek omdat de plakker en stempels van de fabrikanten nog zichtbaar zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit dertien verschillende kleuren voor de nylon bies. Deze nylon bies zorgt ervoor dat de riem niet gaat rekken en goed op maat blijft.

De riemen worden geleverd in, een eveneens, gerycled tasje van binnenbanden. Dit tasje is naast een mooie verpakking ook functioneel. Ideaal om bijvoorbeeld je telefoon vochtvrij mee te nemen tijdens je fietstochten.

Voor EUR 49,90 kan je deze riem bestellen via Chicles (Inclusief BTW en verzending). De levertijd van deze riem bedraagt ongeveer zeven dagen, dit omdat het een handgemaakt product is dat enkel op bestelling wordt gemaakt (i.v.m. de te kiezen kleuren).

Felvarrom5 Felvarrom3 Felvarrom2Felvarrom4

Gerelateerd