Regelmatig kijk ik even naar de collectie van Babici. Gewoon omdat het design me erg aanspreekt, net even anders maar wel stijlvol. Dit Shippou shirt vind ik daar nou een goed voorbeeld van. Erg gaaf gewoon.

Het shirt is gebaseerd op de Japanse kunst en cultuur. Het doet mij erg denken aan een motief dat je in Nederland nog wel eens op een tegelvloer of badkamermuur terug ziet. En dat bedoel ik niet negatief. Het shirt is overwegend blauw, met een wit motief. Het heeft een race gespecificeerde passing, waarmee ze doelen op een strakke pasvorm. De stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn afkomstig uit Italië, terwijl Babici een Australisch merk is.

Het shirt is lichtgewicht en gemaakt van een ademende stof. Daarnaast biedt de stof je ook bescherming tegen de zon. Onder aan de rand van het shirt zit een Italiaans vlaggetje, die weer linkt naar de afkomst van deze stoffen. Het shirt heeft een volledige rits en op de achterkant zitten vier zakken. Drie reguliere zakken, waarvan de middelste een extra zakje heeft dat kan worden afgesloten met een rits. De binnenkant van de kraag en het logo op de borst zijn rood van kleur. Het is niet het reguliere Babici logo dat hier staat afgebeeld, maar een logo in Japanse stijl.

Het shirt is beschikbaar voor mannen en vrouwen en de prijs hiervoor is 190 AUD. Omgerekend is dit net iets minder dan € 120,-. Voor de mannen is het shirt te bestellen in de maten S, M en L. Voor de vrouwen is er tevens een uitvoering in maat XS.

Gerelateerd