Net als zoveel merken komt ook Gir’s 2013 met de eerste frames voor schijfremmen, maar dan wel met een 4 seizoenen fiets.

Officieel is het een nieuw aluminium cyclocross frame, de G-Crosser, met schijfremmen. Maar door het fijn ogende frame lijkt het helemaal geen crosser. Het enige wat iets grover is, is de voorvork. Dit is natuurlijk in verband met de schijfremmen, omdat er hierdoor veel meer krachten op de voorvork komen. Gir’s zet de fiets ook niet als crosser weg maar als een 4 seizoenen racefiets. Dat kan wel eens een nieuwe trend worden, een vier-seizoenen-fiets. Één frame voor heel het jaar. In de winter crossbanden en wielen eronder en crossen maar, in de zomer andere wielen met zomerbandjes eronder en racen maar.

Scheelt ook nogal wat ruimte in de kelder 🙂

De G-Crosser is dus gemaakt van aluminium (alu 7005), heeft schijfremmen (je kan ook kiezen voor “normale” blokjes remmen), is te leveren met allerlei groepen en configuraties. Voor de liefhebber zelfs met een flatbar (stuur). De G-Crosser is leverbaar vanaf 1600 euro.

Halverwege maart ook op de site van Gir’s te vinden en te configureren.

Hier wat eerste foto’s:

 

Via Gir’s