NK wielrennen 2018 Live op TV
Elite dames: Zaterdag 30 juni

NPO 2 – vanaf 14:30 uur

Elite heren: Zondag 1 juli
NPO1 – 13:05 tot 13:45 uur
NPO2 – 15:05 tot finish

Reden van deze onderbreking en wisseling van zender, is de live uitzending van de TT in Assen. De reden dat het gehele programma relatief vroeg op de dag wordt afgewerkt is het WK voetbal.

Eerder deze week was de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen. Deze dag was voor de tijdrijders, die in verschillende categorieën rondom Bergen op Zoom de race tegen de klok afwerkten. Tom Dumoulin was hier de grote afwezige en dat maakte dat de strijd bij de heren redelijk open lag.

Jos van Emden en Wilco Kelderman werden hierdoor vooraf door velen als favoriet bestempeld, echter was het Dylan van Baarle die eind van de middag de rood-wit-blauwe trui om zijn schouders kreeg. Niki Terpstra werd tweede, voor Wilco Kelderman. Op plek vier eindigde Dion Beukeboom. De contintentale renner gaat later dit jaar overigens het werelduurrecord van Bradley Wiggins proberen te verbeteren. Jos van Emden won vorig jaar nog de afsluitende tijdrit in de Giro d’Italia maar kwam op dit NK niet verder dan een vijfde plek. Waar bij de mannen de wereldkampioen tijdrijden ontbrak, was wereldkampioene Annemiek van Vleuten er bij de dames wel bij. Zij miste echter het podium en strandde op een vierde plaats, voor Chantal Blaak die op plek vijf eindigde. Het podium werd gevuld door Lucinda Brand op plek drie en Anna van der Breggen op plek twee. Het rood-wit-blauw hangt komend seizoen weer om de schouders van Ellen van Dijk.

Komend weekend zal er wederom gestreden worden voor het rood-wit-blauw, maar dan tijdens de wegrit. De renners gaan van start in Nispen en rijden via Steenbergen en Woensdrecht richting Hoogerheide. In Hoogerheide is er een plaatselijke ronde van 11,1 kilometer waarbij de finishlijn is getrokken bovenop de Brabantse wal. Een brede rondweg die in de laatste paar honderd meter venijnig omhoog loopt. Al vraag ik me af in hoeverre de profs iets zullen merken van deze percentages.

Op zaterdag komen de vrouwen en mannen belofte renners actie. De vrouwen gaan om 11.15 uur van start in Nispen en de eerste doorkomst in Hoogerheide wordt verwacht rond de klok van 13.15 uur. In totaal rijden de dames acht plaatselijke rondes in Hoogerheide. De finish wordt verwacht rond 15.30 uur. De mannen belofte renners zullen starten om 16.45 in Nispen en de eerste doorkomst van de plaatselijke ronde wordt om 18.00 uur verwacht. De mannen beloften rijden in totaal tien plaatselijke rondes en de eerste renner wordt verwacht rond 20.45 uur. De heren elite renners krijgen op zondag om 10.15 uur het startschot te horen. De eerste doorkomst in Hoogerheide wordt rond 11.30 uur verwacht. Totaal zullen zij zich opmaken voor vijftien rondes over het plaatselijke parcours, waarnaar de verwachte eindtijd rond 15.30 uur zal zijn.

Meer informatie, het gehele programma en de routekaart kan je vinden op de site van het NK 2018.

Gerelateerd

Tags: